Product informatie

 

Omschrijving

U heeft een extra slaapplek nodig voor een van uw kinderen? U heeft er zelfs wel eens gedacht zelf een stapelbed in uw caravan te bouwen?

Dit product is speciaal ontwikkeld om makkelijk een extra slaapplek te creëren. U plaats in slechts enkele simpele stappen een extra bovenbed boven uw zitgroep of vast bed. Tevens is dit universele caravanbed in iedere caravan zeer eenvoudig in te bouwen.

Overdag is het bed binnen een minuut weg te kantelen naar het raam, of binnen twee minuten volledig te demonteren of wederom op te bouwen.

De speciaal ontworpen klikadapter zorgt ervoor dat de trap binnen 10 seconden verwijderd is. Vervolgens kantelt u het bed naar het raam, of u demonteert het volledige bed door de kastadapters ook los te klikken.

Dit caravanbed wordt geleverd inclusief matras, geheel compleet.

Productinformatie

 • Het caravanbed wordt geleverd inclusief matras
 • Draagvermogen: een kind van maximaal 147cm lang en 50 kg zwaar. ( Dat is tot ongeveer 12 jaar. )
 • Afmeting matras 147×65 cm.
 • Gewicht totale bed 19 kg (incl. Verpakking.
 • Materiaal: aluminium geanodiseerde buizen. Het doek is gemaakt van zand/beige polyester en het matras is van 5 cm dik koudschuim met een katoenen tijk.
 • Alle materialen CE gekeurd.

Veiligheid

Het caravanbed is getest en volledig goedgekeurd door de Zwitserse keuringsinstantie SGS en heeft proeven doorstaan met maar liefst 140KG. Kinderen jonger dan 6 jaar zullen altijd alleen onder toezicht van een volwassene zich in een stapelbed mogen begeven.

Montage

Montage van het bed is zeer eenvoudig. U hoeft slechts twee gaatjes te boren in de bodem van de bovenkastjes. Deze gaatjes zijn niet meteen zichtbaar als het bed later weer verwijderd is. Vervolgens monteert u met behulp van een schroefdop de twee meegeleverde adapters op de plek van de gaatjes. Deze adapters houden het bed op zijn plaats. De achterzijde van het bed steunt tegen de caravanwand door middel van een verstelbare U-buis. Aan de voorzijde steunt het bed op de vloer door middel van de trap.

Verder wordt het bed deels voorgemonteerd geleverd. Zodat u zo snel mogelijk van het bed gebruik kan maken.

Er wordt uiteraard ook een duidelijke handleiding meegeleverd met alle afbeeldingen tot in detail. Zie ook: https://www.uwis.nl/downloads/ voor de digitale versie.

Ervaringen

We zijn zeer trots dat we overwegend positieve ervaringen ontvangen van onze klanten. We streven altijd naar goede kwaliteit en een zo veilig mogelijk bed die ook zo eenvoudig mogelijk in gebruik is. De volgende ervaringen hebben we onlangs ontvangen:

 • “Wij zijn heel tevreden over het caravanbed. Was gemakkelijk te installeren en gemakkelijk in gebruik. De kinderen maken ruzie om er in te mogen slapen…”
 • “Ik ben zeer tevreden over het bed. Het was gemakkelijk te monteren. En is van zeer hoge kwaliteit en stabiel !!”
 • “De betaling via Paypal verliep soepel en gemakkelijk, de verzending was erg snel. Ik had het bed een paar dagen later en was in staat om het bed te monteren.”
 • “Ik slaagde erin om het bed alleen (als een vrouw) te monteren en op te zetten. De installatie in de caravan was supergemakkelijk en snel.”
 • “Het bed was in een mum van tijd klaar en kon in de caravan worden geïnstalleerd.”
 • “Ik hou van de ritsen bij de ingang. Ik slaap recht onder hem en kan helpen met in- en uitstappen.”
 • “Ik vind het stapelbed absoluut geweldig! Het is de perfecte oplossing voor ons, in de caravan is minimaal geschroefd of veranderd (met het oog op wederverkoop) en wanneer ik het bed niet nodig heb, klik ik er gewoon op en laat ik het thuis. Het is stabiel en veerkrachtig, de kinderen zijn er dol op!”

 

Warning_2016_Hangbed_Uwis

 

 

 

 

In welke caravan’s pas het Uwis Caravanbed?

Het UWIS caravanbed past in nagenoeg iedere caravan. Het bed past boven iedere treinzit, dinette of rondzit of vast bed. De bovenkasten van de caravan worden slechts gebruikt om het bed op zijn plaats te houden. Dus aan de bovenkasten komt geen gewicht te hangen. De krachten worden verdeeld over de wand en de vloer.

Voetnoot: de montage is niet mogelijk boven een frans bed en alleen boven lengtebedden/enkele bedden wanneer het bed over de breedte van de caravan wordt gemonteerd. ( dus boven de hoofdeindes van de beide enkele bedden ). 

Waar past het bed wel:

 • Boven een treinzit (Dit is een zitgroep waarbij de tafel aan de zijwand van de caravan zit).

 

 

 

 

 

 

 

Is de afstand van de rode streep 140cm of meer? Dan past het in uw caravan.

 • Boven een rondzit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Boven een dinette van minimaal 100 cm breed (Dit is een zitgroep waarbij de tafel aan de achter- of aan de voorwand van de caravan zit) Meet de afstand van de wand tot het uiteinde van de kortste bank. Is deze 100 cm of langer, dan past bed bed in uw caravan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Boven een vast bed over dwars. We zijn nog geen vaste bedden over dwars tegen gekomen waar het bed niet boven past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Boven twee enkele bedden, De trap komt dan in het midden tussen de 2 enkele bedden te staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar past het bed niet

 • Boven een frans bed. (Dit is een vast bed in de lengterichting met aan de achterzijde een schuine kant.) Meestal zit de toiletruimte naast dit bed en dan heeft de trap geen ruimte om op de grond te staan, dan zit de toiletruimte in de weg.

 

 

 

 

 

 

 

 • Boven een kleine dinette (dit is een kleine zitgroep waarbij de tafel aan de voor- of achterwand staat). Vaak zit de toiletruimte of kledingkast strak tegen de zitgroep aan. Het bed past dan niet tussen de achterwand of voorwand en de kast of toiletruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel gestelde vraag:

Vraag:
Past het bed wel in mijn caravan? Ik heb een treinzit (de tafel staat aan de zijwand van de caravan) en ik ben bang dat de trap in de weg komt te staan. Ik weet niet of ik de toiletdeur of koelkastdeur dan wel open kan doen en of er voldoende loopruimte over blijft.

Antwoord:
Meet de afstand op van de wand waarop de U beugel gemonteerd wordt tot aan de plek waar de trap uiterlijk nog mag komen te staan. Is deze afstand 140 cm of langer, dan past het bed en vormt de trap geen belemmering. De trap maakt aan de onderzijde een rechte knik naar beneden zodat in de meeste gevallen de koelkastdeur en of de toiletdeur gewoon open kunnen.